Bootsessie Teams of maatwerk (kleine en grote teams)

Pagina afbeeldingen

Een boot is een prachtige metafoor voor een team. De impact van samenwerken is op een boot letterlijk te voelen en te ervaren. Alle aspecten van samenwerken, zoals vertrouwen, zelfkennis, luisteren, leren, feedback geven, (geen)leiding geven en onverwachte gebeurtenissen komen aan bod. Ook onverwachte gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt passeren de revue.

Om ieders zelfkennis te vergroten, doet elk teamlid voorafgaand aan deze dag de MMI-test/Teamscan. De uitkomst is het inzicht gevende kleurenprofiel met ieders persoonlijke Waarden, Drijfveren & Energieniveaus. Dat profiel bespreken we vóór de teamdag tijdens een individuele sessie van ongeveer 1 uur per persoon. Door deze persoonlijke terugkoppeling staat elk teamlid in de startblokken voor de teamdag.

We starten met een kop koffie en gaan na deze dag van boord met een schat aan ervaringen die je direct dagelijks in kunt zetten. Mooie inzichten in jezelf en teamgenoten zijn verankerd, het teamgevoel is optimaal versterkt en samenwerken zal een nieuwe dimensie hebben gekregen.

Praktische informatie
Meer dan 5 personen in je team? Kijk dan bij de maatwerkalternatieven. Met teams tot maximaal 5 personen reizen en ervaren we een volledige dag, inclusief koffie, thee, fris, uitgebreide lunch en overige faciliteiten aan boord, varend op een motorjacht. We starten om 08.30 uur en komen rond 17.30 van de boot af. De opstaplocatie is in Stevensweert (in overleg andere locatie mogelijk). Referenties? Klik hier.

Maatwerk alternatieven
Wil je deze dag ervaren met meer dan 5 personen? Geen probleem. In dat geval verplaatsen we het programma naar een andere out-of-the-box locatie. Deze teamontwikkelingsdag kan ook inhouse gegeven worden. Voorafgaand aan deze dag gaan we aan de slag met ieders persoonlijke Waarden, Drijfveren & Energieniveaus in een individuele sessie van ongeveer 1 uur per persoon. Door deze persoonlijke terugkoppeling staat elk teamlid in de startblokken voor de teamdag. We meten de vakvolwassenheid van het team als startpunt. Waar staan we, waar willen we naar toe en hoe kunnen we dat realiseren? O.a. de teamscan is daar een prachtig meetinstrument voor. Tijdens de dag werken we concreet aan de belangrijkste groeipunten van dit specifieke team: maatwerk dus. Denk bij maatwerk niet alleen aan de inhoudelijke invulling op maat, maar ook aan een vorm die past bij jullie behoefte. Liever meerdere dagen de tijd om jullie team te ontwikkelen? Dat kan..........

Een ‘hei-sessie’ van meerdere dagen voor ogen?
Denk bijvoorbeeld aan een inspirerende meerdaagse hei-sessie, waarbij we de eerste en/of laatste dag als team leerzaam op de boot bezig zijn, naar een inspirerende locatie met overnachtingsmogelijkheden varen en tussentijds overnachten op die prachtige locatie. Ter plekke werken we aan meerdere team- of bedrijfsuitdagingen.

Een dag vergaderen/sparren op een varende boot?
Compact en actief met elkaar aan de slag? Volledig verzorgd in een totaal andere omgeving? Met of zonder actieve begeleiding? Neem dan even contact op, dan bespreek ik de mogelijkheden met je.

Zowel inhoudelijk als qua locaties zijn er vele mogelijkheden. Wil je graag volledig ontzorgd worden? Dat kan. Wij doen het regelwerk tot in de kleinste details, zodat je als team volledig kunt richten op het doel van de bijeenkomst. Ook inhoudelijk sluiten we aan bij jullie situatie of ontwikkelbehoefte. Hieronder lees je de verschillende inhoudelijke teammodules die we in het programma kunnen passen. Zullen we even bellen om te bespreken wat het beste bij jullie past?

De teammodules:

  • Ken je team/teamgenoten/leidinggevende (inclusief MMI Waarden-, Drijfveren & Energieniveaus profielen)
  • Sterkte/zwakteanalyse van het team
  • Teams(volwassenheid)scan (meetbaar o.b.v. bouwstenen pyramide; situatie nu en over een jaar) 
  • Vertrouwen geven en winnen
  • Effectief luisteren
  • Effectief feedback geven
  • Effectief vergaderen
  • Effectief sturen als team op de juiste kpi's

Bouwstenen vitaal team

                   

    Nu en over een jaar

Meer weten over de maatwerktrajecten? Of liever in een persoonlijk gesprek doornemen welke ontwikkeling passend is bij jouw team? Neem gerust contact op!

Neem contact op