Algemene referenties

Luc van Sas

Helpt leiders eenvoud te creëren in complexe organisaties / KPI expert
Bijna 3 jaar heb ik met Ronald mogen werken bij Hertek. Vanuit zijn achtergrond en jarenlange ervaring als HR-manager weet hij te benoemen wat een organisatie écht nodig heeft op het gebied van coaching. Ronald is een vakvolwassen coach die integriteit hoog in het vaandel heeft staan. Hij weet de vinger op de zere plek te leggen en blijft daarbij altijd rust uitstralen. Het succes van een ander is wat Ronald drijft en dat maakt het heel prettig om met hem te werken.

Judith Brouns

Directeur Helder! Personeelsmanagement
Op professionele wijze heeft Ronald onze teamsessie en voorliggend traject begeleid. Hierdoor is inzicht en bewustwording op individueel en teamniveau bereikt. Met als resultaat meer begrip, meer samenwerking en een beter resultaat.

Benno Mallee MBA

Horse assisted coaching & learning. Leadership & Change programms
Ik heb Ronald van Andel leren kennen als een op en top vakman. Hij stelt mij in staat om het beste uit mijzelf te halen. Van tijd tot tijd sparren we met elkaar, dit geeft mij mooie inzichten in mijzelf. Zijn kracht: Hij is een prettige persoonlijkheid waarmee je snel een click hebt. Hij is een uitstekende luisteraar en hij stelt scherpe vragen die je aan het denken zetten. Hij heeft een brede kennis en ervaring. Hij nodigt je uit om je grenzen te verleggen en uit je comfort zone te komen. Ronald weet je te raken en hij inspireert op een prettige wijze om je doel te realiseren. Ik heb een individuele sessie op zijn boot gehad. Daar heb ik ervaren hoe krachtig de metafoor van het varen is. Met zijn boot heeft hij een uniek concept bedacht om het beste uit je zelf en je team te halen. Echt aan te raden!

Fred Vijvers

Resultaatgerichte Bedrijvenverbeteraar als Unconsultant & Interim CEO & adjunct-professor University of Amsterdam / MBA
Ronald is gedreven om jou en je team verder te helpen. Hij kan je heel scherp laten inzien wie je werkelijk bent en of jouw eigen loopbaan beslissingen echt bij je passen. Vanuit zijn vele jaren praktische ervaring, zijn menselijke en persoonlijke benadering heeft Ronald een sprankelende visie over teams en het functioneren van mensen in teams ontwikkeld en past die toe. ‘In mijn dagelijkse praktijk zie ik vaak managers worstelen om leider te zijn. De waan van de dag regeert, consensus door vergaderen, veel interne focus. De bootsessie van Ronald heb ik zelf een keer meegemaakt. Ronald weet de brug te slaan tussen je eigen 'ik' en je gewenste gedrag als leider in een organisatie. Een aanrader!’

Douwe Oldenkamp

Een zelfkritische trainer & coach. www.more-profit.nl
Ronald heb ik leren kennen in zijn functie als HR-manager. Hij heeft een goede balans tussen menselijke waarden en zakelijke doelen. Ronald heeft een enorme voorliefde voor coaching en door zijn HR ervaring weet hij wat nodig is om te leren en ontwikkelen. Zou ik zelf een coach zoeken, dan zou ik Ronald zeker inhuren.

Marco Scheele

Founder & Rainmaker at Rainmen Group / Senior Partner RedFoxBlue
Ik heb Ronald mogen begeleiden als consultant op het gebied van leiderschapsontwikkeling binnen het bedrijf waarvoor hij als HRM directeur verantwoordelijk is. Ronald is een vakman met het talent om op diepgaand niveau de juiste professional op het juiste moment op de juiste plek te zetten. Hij voelt aan of mensen het "DNA" hebben om in een bedrijf te kunnen groeien en bloeien. Verder is Ronald iemand die "in het hoofd en hart" van mensen kan kijken en deze gave integer inzet binnen een organisatie.