Over mij......

Ik sta niet snel op een podium, maar een ruim 20 jaar geleden ontkwam ik er niet aan: ik was de nieuwe stadsprins van Weert in 1994 en stond centraal tijdens de carnaval dat jaar. Later sprak iemand mij daarover aan: ‘Wat bijzonder om jou een keer zelf op dat podium te zien. Ik ken je niet anders dan dat je aan de zijkant van dat podium staat, observerend hoe anderen het doen, waarom mensen de dingen doen die ze doen of juist niet.’ Tja, daar had ‘ie wel gelijk in. Ik geef anderen graag een podium en faciliteer hen tot in detail zodat ze goedbeslagen ten ijs komen. Dat is voor mij goed leiderschap: dat je op de achtergrond kan meegenieten van andermans succes en plezier.

Zelf een andere koers varen
Ik fiets, wandel graag en vaar regelmatig met ons motorjacht over de binnenwateren in Nederland en daarbuiten. Tijdens het varen merkte ik steeds meer vergelijkingen met het werkleven. Het varen met een motorjacht staat symbool voor een bedrijf, afdeling of team. Elke situatie op het water vraagt om adequaat handelen van de kapitein (leidinggevende/leider) en de bemanning (team) op een boot. Na ruim 30 jaar in het HR-vak (ook als leidinggevende en MT-lid) voelde ik steeds sterker mijn missie. Ik wilde mijn expertise en praktijkervaring overbrengen aan de nieuwe generatie. Die (startend) leidinggevenden en teams kan ik professioneel begeleiden om meer impact te hebben op hun organisatie. Het idee liet me niet meer los. Ik besloot om mijn persoonlijke roer om te gooien op 58 jarige leeftijd en mezelf volledig te gaan focussen op teamontwikkeling, (startend)leidinggevenden/leiders en Executive begeleiding. Ook op mijn boot natuurlijk, waar ik nu anderen leer hoe ze steviger aan het roer kunnen staan.

Certificering
Naast mijn, kennis en ervaring en vele management programma's te hebben doorlopen heb ik daarnaast ook diverse andere vakopleidingen gevolgd, o.a.; Leergang coaching voor professionals te Leiden en de leergang team coaching voor professionals te Utrecht bij de School voor Coaching.

Meer weten over SvC, een van de top opleidingen van Nederland? Klik hier.

Daarnaast ben ik gecertificeerd facilitator en partner bij My Motivation Insights te Breda, de theorie van Graves, Waarden & Drijfverentest (kleurentest) en bijbehorend platvorm, gevalideerd door de Universiteit van Amsterdam.

Zuidelijke roots
Ik ben de Teamontwikkeling Specialist. En ik ben Limburger. Opgegroeid in het Limburgse Weert kon ik die eretitel van Stadsprins natuurlijk niet weerstaan. Daar woon ik nog steeds, samen met mijn partner Suzan. En ik ben trotse vader van mijn meiden Charlotte en Simone.

Maar nu genoeg over mij. Zullen we eens kennismaken en het ook over jou hebben?

   Ronald van Andel, Tel.: +31(0)495-452880 of +31(0)6-46142390

Teamontwikkeling Specialist is gecertificeerd conform onderstaande officieel erkende kwaliteitskeurmerken: