Over mij......

Ik sta niet snel op een podium, behalve op een lokaal evenement, ruim 20 jaar geleden. Met de microfoon in de hand gaf ik meerdere malen een toespraak aan de ene keer honderden en de andere keer duizenden bezoekers. Later sprak iemand mij daarover aan: ‘Wat bijzonder om jou een keer zelf op dat podium te zien. Ik ken je niet anders dan dat je aan de zijkant van dat podium staat, observerend hoe anderen het doen, waarom mensen de dingen doen die ze doen of juist niet.’ Tja, daar had ‘ie wel gelijk in. Ik geef anderen graag een podium en faciliteer hen tot in detail zodat ze goedbeslagen ten ijs komen. Dat is voor mij goed leiderschap: dat je op de achtergrond kan meegenieten van andermans succes en plezier.

Zelf een andere koers varen
Ik fiets, wandel graag en vaar regelmatig met ons motorjacht over de binnenwateren in Nederland en daarbuiten. Tijdens het varen merkte ik steeds meer vergelijkingen met het werkleven. Het varen met een motorjacht staat symbool voor een bedrijf, afdeling of team. Elke situatie op het water vraagt om adequaat handelen van de kapitein (leidinggevende/leider) en de bemanning (team) op een boot. Na ruim 30 jaar in het HR-vak (ook zelf als leidinggevende van meerdere teams en MT-lid) voelde ik steeds sterker mijn missie. Ik wilde mijn expertise en praktijkervaring overbrengen aan de nieuwe generatie. Die (startend) leidinggevenden en teams kan ik professioneel begeleiden om meer impact te hebben op hun organisatie. Het idee liet me niet meer los. Ik besloot om mijn persoonlijke roer om te gooien en mezelf volledig te gaan focussen op teamontwikkeling, (startend)leidinggevenden/leiders en Executive begeleiding. Bijvoorbeeld op mijn boot natuurlijk, waar ik nu anderen leer hoe ze steviger aan het roer kunnen staan.

Certificering
Naast mijn, kennis en ervaring en vele management programma's te hebben doorlopen heb ik daarnaast ook diverse andere vakopleidingen gevolgd:

Coaching voor professionals - School voor Coaching* te Leiden

Team coaching  voor professionals - School voor Coaching* te Utrecht

Gecertificeerd facilitator en partner - My Motivation Insights** te Breda  

*De psychologie van Carl Jung, systeemdenken en je fysieke ik als monitor.

**Theorie van Graves, Waarden & DrijfverenScan en bijbehorend platvorm, gevalideerd door de Universiteit van Amsterdam.

Zuidelijke roots
Ik ben Teamontwikkeling Specialist. En ik ben Limburger. Weertenaar om precies te zijn. Daar woon ik nog steeds, samen met mijn partner Suzan. En ik ben trotse vader van mijn meiden Charlotte en Simone.

Maar nu genoeg over mij. Zullen we eens kennismaken en het ook over jou hebben? Bel me gerust, ik ben benieuwd naar jouw verhaal. MIjn nummer is 0495-452880 of 06-46142390

Dit is Ronald o.b.v. zijn Waarden en Drijfveren

 

 

Teamontwikkeling Specialist is gecertificeerd conform onderstaande officieel erkende kwaliteitskeurmerken: