Over mij......

Ik sta niet snel op een podium, behalve op enkele lokale evenementen, ruim 25 jaar geleden. Met de microfoon in de hand gaf ik meerdere malen een toespraak aan de ene keer honderden en de andere keer duizenden bezoekers. Later sprak iemand mij daarover aan: ‘Wat bijzonder om jou een keer zelf op dat podium te zien. Ik ken je niet anders dan dat je aan de zijkant van dat podium staat en observerend hoe anderen het doen, waarom mensen de dingen doen die ze doen of juist niet.’ Tja, daar had ‘ie wel gelijk in. Ik geef anderen graag een podium en faciliteer hen tot in detail zodat ze goedbeslagen ten ijs komen. Dat is voor mij goed (dienend)leiderschap: dat je op de achtergrond kan meegenieten van andermans succes en plezier.

Zelf een andere koers varen (Practice what you preach / Inzichten zonder actie zijn zinloos)
Ik fiets, wandel graag en vaar regelmatig met ons motorjacht over de binnenwateren in Nederland en daarbuiten. Tijdens het varen merkte ik steeds meer vergelijkingen met het werkleven. Het varen met een motorjacht is een mooie metafoor voor een bedrijf, afdeling of team. Elke situatie op het water vraagt om een gezonde alertheid, adequaat handelen van de kapitein (leidinggevende/leider) en de bemanning (team) op een boot. Na ruim 35 jaar in het HR-vak (ook zelf als leidinggevende van meerdere teams en MT-lid) voelde ik steeds sterker mijn missie. Ik wilde mijn expertise en praktijkervaring overbrengen aan de nieuwe generatie. Die (startend)leidinggevenden, leiders en teams kan ik professioneel begeleiden om succesvol te zijn en meer positieve impact te hebben op hun team/organisatie. Het idee liet me niet meer los. Ik besloot om mijn persoonlijke roer om te gooien en mezelf volledig te gaan focussen op teamontwikkeling, (startend)leidinggevenden/leiders en executive begeleiding. Bijvoorbeeld op mijn boot natuurlijk, waar ik nu anderen leer, coach en begeleid hoe ze steviger aan het roer kunnen staan, maar ook op andere interne/externe/inhouse locaties.

Certificering
Naast mijn, kennis, ervaring en vele intensieve management-/leiderschaps-/salesprogramma's te hebben doorlopen heb ik daarnaast ook diverse andere vakopleidingen gevolgd:

  • Coaching voor professionals - School voor Coaching* te Leiden
  • Teamcoaching  voor professionals - School voor Coaching* te Utrecht
  • Gecertificeerd facilitator en partner - My Motivation Insights** te Breda
  • Gecertificeerd Professional en Master in Lichaamstaal - Body Language Academy te Amsterdam      

*De psychologie van Carl Jung, systeemdenken en je fysieke ik als monitor.

**Theorie van Graves, Waarden & DrijfverenScan en bijbehorend platvorm, gevalideerd door de Universiteit van Amsterdam.

Zuidelijke roots
Ik ben Teamontwikkeling Specialist met focus op het team, teamlid, leider, de context en team-, afdeling- en organisatiedoelstellingen. En ik ben Limburger. Weertenaar om precies te zijn. Daar woon ik nog steeds, samen met mijn partner Suzan. En ik ben trotse vader van mijn meiden Charlotte en Simone.

Maar nu genoeg over mij. Zullen we eens vrijblijvend kennismaken en het ook over jou hebben? Bel me gerust, ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

Mijn nummer is +316-46142390

Dit is Ronald o.b.v. zijn Waarden en Drijfveren

 

 

Teamontwikkeling Specialist is gecertificeerd conform onderstaande officieel erkende kwaliteitskeurmerken en ethische code van de NOBCO:Nobco logoNobco logo